February 2, 2023


Slika članka

Alex Dovbnya

JPMorgan je objavio opsežno izvješće koje istražuje kupnju kriptovaluta

prema podaci Kao što je nedavno izvijestio JPMorgan Chase, 13% Amerikanaca prebacilo je novac na račun povezan s kriptovalutom od lipnja.

Nije iznenađujuće da se usvajanje računa kriptovaluta poklopilo sa značajnim porastom cijene bitcoina.

Izvješće, koje obuhvaća podatke od 2015. do 2022., pokazuje da priljevi malih ulagatelja na račune kriptovaluta znatno premašuju priljeve s istih računa. Međutim, nakon nedavne korekcije cijena, neto trend doznaka postupno je uravnoteženiji početkom 2022.

JPMorgan je otkrio da su milenijalci demografska skupina koja najviše voli kripto, što je u skladu sa sličnim studijama. Baby boomeri, s druge strane, još uvijek su spremni za klasu imovine u nastajanju, sa samo 4% koji vrše prijenose na kripto račune.

Muškarci su također, očekivano, više uključeni u kupnju kriptovaluta od žena. Zapravo, svaki četvrti milenijalac kupio je kriptovalutu u SAD-u, pokazuju podaci JPMorgana.

Kada je riječ o rasi, Amerikanci azijskog porijekla obično imaju najveću stopu sudjelovanja u kriptovaluti (27%). Crnci i Hispanoamerikanci čine 21%. Bijeli Amerikanci imaju najniže sudjelovanje u kriptovalutama po glavi stanovnika među svim rasama (20%).

Prema rezultatima, vjerojatnije je da će se bogatiji Amerikanci okušati u kriptovaluti.

Ljudi bez fakultetske diplome također imaju tendenciju viših impliciranih cijena kupnje kriptovalute. Više od polovice Amerikanaca izvršilo je svoje prosječne transfere kriptovalute kada se bitcoinom trgovalo iznad 40.000 dolara, što ukazuje na to da ti kupci imaju velike gubitke.

Najvećom kriptovalutom trenutno se trguje malo iznad razine od 17.000 dolara.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *