June 3, 2023


  • Razvojni programeri Ethereuma potvrdili su da će EIP 4895, koji će omogućiti povlačenje ethera iz stogova, također biti implementiran istovremeno.
  • Razvojni tim Ethereuma također je raspravljao o još jednom hard forku u 2023., s ciljem poboljšanja sposobnosti mreže za rukovanje transakcijama.
  • Cijena Ethereuma reagirala je pozitivno, porasla je za više od 5,01% u posljednja 24 sata i popela se na 1279 USD.

Čini se da je Ethereum u usponu jer je mreža doživjela najveću nadogradnju ove godine. Konsolidacija je počela premještati mrežu s Proof of Work (PoW) na Proof of Stake (PoS), a planira se dalje pomicati sa Šangajem. Ovaj hard fork će donijeti važnu nadogradnju na mreži koja je nedostajala mjesecima.

Ethereum će donijeti više od jednog hard forka 2023

Dok, s jedne strane, kripto prostor još uvijek nije u potpunosti prešao s Mergea, s druge strane, programeri Ethereuma pripremaju se za sljedeću veliku nadogradnju. Prema raspravama koje su se odvijale tijekom 151. Ethereum Core Developers sastanka u četvrtak, “Shanghai” je dobio provizorno imenovanje.

“Shanghai” je naziv sljedećeg velikog prijedloga poboljšanja Ethereuma (EIP) – 4895, hard forka koji će nastaviti svoje konsolidacijsko putovanje. “Shanghai” hard fork trebao bi stići u ožujku 2023., što će omogućiti mreži da konačno podnese povlačenje akumuliranog ethera (stETH). Ova opcija je nedostajala na mreži unatoč gašenju približno 3,4 milijuna stETH-a vrijednih približno 4,48 milijardi dolara na Ethereum beacon lancu.

Organizirani rad omogućio je da nadogradnje budu jednostavne i omogućio programerima da osiguraju uspješan prijelaz na PoS. U skladu s istim, Ethereum bi trebao proći kroz još jedan hard fork negdje u trećem kvartalu 2023. godine.

EIP 4844 ima za cilj poboljšati sposobnost Ethereuma da obrađuje više transakcija. Programeri će se za to pobrinuti s novim oblikom transakcije poznatom kao blob blob.

To će omogućiti pohranjivanje podataka izvan lanca i poboljšati sposobnost udruživanja do 100x. Nadogradnja, poznata kao EIP 4844, uvest će početno dijeljenje mreže i pogurati mrežu dalje.

Rast cijene Ethereuma

Cijena Ethereuma zabilježila je porast vrijednosti od 5,01% u posljednja 24 sata, čime je tržišna cijena dosegla 1282 USD. Druga najveća kriptovaluta na svijetu blizu je definiranja svog trenutnog otpora na 1311 USD.

Ako se rast nastavi u sljedećih 48 sati, 1311 dolara bit će prebačeno na donju potporu, otvarajući priliku za porast prema 1426 dolara. Probijanje ove razine dovest će do rasta cijene Ethereuma od 11,2%. Šanse za blagi porast trenutno su osjetno veće jer ETH također uživa podršku 30, 50 i 100-dnevnih eksponencijalnih pomičnih prosjeka (EMA).

ETH/USD 4-satni grafikon

ETH/USD 4-satni grafikon

Ali ako medvjedi preuzmu kontrolu i cijena Ethereuma padne, moglo bi doći do ponovnog testiranja razine podrške od 1187 USD. Klizanje ispod ove razine podiglo bi ETH na 1.145 dolara, a dnevno zatvaranje svijeće ispod kritične podrške poništilo bi teoriju o porastu. Stoga bi altcoin na kraju postavio najnižu mjesečnu vrijednost na 1082 USD.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *