February 2, 2023


NEW YORK (Reuters) – Sjevernoamerička električna korporacija priopćila je u četvrtak da usvajanje električnih vozila i pojava rudarenja kriptovaluta predstavljaju nove izazove za energetsku pouzdanost SAD-a u nadolazećim godinama.

U svom izvješću, NERC je rekao da će više električnih vozila, potaknuto vladinim politikama kao što je Zakon o smanjenju inflacije u SAD-u, i energetski intenzivno rudarenje bitcoina povećati potražnju za krhku električnu mrežu zemlje dok će gašenja elektrana nadmašiti zamjenu novih kapaciteta i intenzivirati ozbiljne vrijeme. Dugoročna procjena pouzdanosti.

“Ove nove električne upotrebe mogu dramatično promijeniti prirodu načina na koji sustav funkcionira i što treba pružiti”, rekao je Mark Olson, direktor ocjena pouzdanosti u NERC-u, koji je odgovoran za pouzdanost američkih električnih mreža, u web prijenosu.

Pozivajući se na procjene Komisije za energiju Kalifornije, NERC je rekao da bi električno opterećenje od dodatnih električnih vozila do 2030. moglo rezultirati povećanjem od 5500 megavata u odnosu na potražnju u ponoć i povećanjem od 4600 megavata u odnosu na potražnju u 10 sati uobičajenog radnog dana, što je skok od 25 posto % odnosno 20%, u usporedbi s trenutnim razinama.

NERC je rekao da bi potencijalni rast rudara kriptovaluta, koji koriste superračunala za pokretanje svojih operacija, također mogao imati “značajan utjecaj na prognoze potražnje i resursa”. Ranije ovog mjeseca, Texas Electrical Reliability Board najavio je dobrovoljni program smanjivanja broja korisnika za korisnike, uključujući objekte za rudarenje bitcoina, kako bi se smanjila energija tijekom razdoblja najveće potražnje.

Mjere tranzicije ne-električne energije, koje se uvelike oslanjaju na elektrifikaciju poslovnih i stambenih objekata, također će dodatno opteretiti mrežu, rekao je NERC. Povećanje dolazi jer zatvaranje elektrana na ugljen, nuklearne elektrane i prirodni plin nadmašuje stopu zamjene novih proizvodnih kapaciteta.

NERC je rekao da je planirano povući više od 88 gigavata fosilnih goriva i nuklearnih proizvodnih kapaciteta do 2027. godine, uz potencijalno smanjenje za još 22 gigavata.

NERC je rekao da je premještanje izvora energije s konvencionalne energije bez brze zamjene proizvodnje, uključujući energiju iz obnovljivih izvora poput vjetra i sunca, ostavilo velike dijelove zemlje ranjivima na poremećaje.

Manjak rezervi električne energije nezavisnog operatera sustava srednjeg kontinenta porastao je godinu dana od posljednjeg izvješća NERC-a, rekao je NERC, a Srednji zapad sada se suočava s manjkom kapaciteta od 1300 megavata tijekom ljeta.

NERC je rekao da su Kalifornija i Srednji zapad izloženi velikom riziku od nestašica struje od 2023. do 2027., dok jugozapad, sjeverozapad, Teksas i Nova Engleska imaju dovoljno energije i kapaciteta u normalnim vremenima, ali se suočavaju s nestašicama u ekstremnim uvjetima.

(Izvještava Laila Kearney) Iz New Yorka Montaža Matthewa Lewisa

Naši standardi: Načela povjerenja Thomson Reutersa.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *