March 26, 2023


Dijabetes je glavni uzrok zabrinutosti u cijelom svijetu jer se danas sve više ljudi suočava s visokim razinama šećera u krvi. Iako je stanje teško liječiti, nije ga teško kontrolirati i voditi normalan život. Naša prehrana igra važnu ulogu u regulaciji razine šećera u krvi. Istina je da dijabetičari moraju slijediti ograničenu dijetu, ali to ne mora biti dosadno. Nekoliko podešavanja i zaokreta može pomoći da uživate u hrani bez brige o razini šećera. Ako vam je teško pronaći opcije za svoje obroke, pogotovo kada je riječ o međuobrocima, donijeli smo vam nekoliko stručnih savjeta koji će vam olakšati zdravu prehranu.

Nutricionistica Rashi Chowdhury objavom na svojoj Instagram stranici predložila je nekoliko korisnih savjeta za planiranje jelovnika za grickalice. Podijelio sam neke zdrave alternative uobičajenim grickalicama koje možete jednostavno implementirati sa sastojcima koji su vam lako dostupni kod kuće.

(Također pročitajte: Hrana koju žene trebaju uključiti u svoju dijetu za dijabetes)

Evo 6 alternativa zdravim užinama za dijabetičku dijetu:

Nutricionist Rashi Chowdhury predložio je sljedeće zamjene hrane za zdravu dijetu za dijabetes.

1. Umjesto obične pohe, prijeđite na Green moong dal chillu, koja je bogata proteinima i vlaknima, a uz to je i super jednostavna za napraviti. Ovdje je recept za moong dal chillu koji možete isprobati.
2. Ako želite izbjeći previše ugljikohidrata, zamijenite obični atta roti jawar rotijem, koji ima nizak glikemijski indeks. Rashid Chowdhury također je upozorio na ragi brašno, koje sadrži relativno visok postotak šećera. Ovdje je recept za Jawar Roti koji možete isprobati.

3. Umjesto žitarica ili granole, možete odabrati jaja ili različite vrste granola bez žitarica koje su dostupne na tržnicama.

4. Voće je prirodno slatko, a neko voće ima više šećera od drugog. Slatko voće poput banana zamijenite orašastim plodovima.

5. Svakako izbjegavajte umjetne zaslađivače, a ako morate zasladiti jela, birajte prirodne zaslađivače poput monk fruita. Ali ne zaboravite da ga uzimate umjereno.

Zdrave prehrambene navike mogu vam uvelike pomoći u rješavanju zdravstvenih problema kao što je dijabetes. Zato mudro birajte hranu.

Istaknuti video dana

recept za kuhano vino | Kako napraviti vino

O Nehi GroverLjubav prema čitanju probudila je njezin spisateljski instinkt. Neha je kriva za duboku fiksaciju bilo čime što sadrži kofein. Kada ne objavljuje svoje misli na ekranu, možete je vidjeti kako čita dok ispija kavu.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *