March 28, 2023


Dijabetes je jedan od najvećih problema s kojima se svijet danas suočava. To je bolest povezana s načinom života za koju nema trajnog lijeka; Stoga moramo stalno pratiti razinu šećera u krvi u našem tijelu kako bismo održali dobro zdravlje. Prema Međunarodnoj federaciji za dijabetes, 463 milijuna ljudi u svijetu boluje od dijabetesa. Procjenjuje se da će se do 2045. povećati na 153 milijuna.

Kao što je već spomenuto, dijabetes je kronična bolest. Što znači da moramo pronaći načine da to kontroliramo, osim samo oslanjanja na lijekove. A veliku ulogu u tome ima stil života. Zdrav, aktivan način života i uravnotežena prehrana mogu nam puno pomoći u upravljanju dijabetesom, preporučuju zdravstveni stručnjaci iz cijelog svijeta. Srećom, na raspolaganju nam je širok raspon namirnica koje možemo uključiti u svoju redovitu prehranu kako bismo lakše upravljali dijabetesom – biljke su jedan takav primjer.

Također pročitajte: Preventivno bilje i začini za dijabetes

Tradicionalno, začini i bilje dio su naše medicinske prakse od davnina. Pune su mnogih esencijalnih hranjivih tvari za koje se pokazalo da imaju pozitivne učinke na naše cjelokupno zdravlje. Mnoge od ovih biljaka također imaju dokazana svojstva pogodna za dijabetes. Uzmimo za primjer neem i aloe veru. Upoznajmo njegove prednosti.

Ime 625

Kredit za sliku: iStock

Zdravstvene dobrobiti nima: Kako neem pomaže u liječenju dijabetesa:

Uvelike se uzgaja diljem Indije, a pun je flavonoida, antioksidansa te antivirusnih i protuupalnih spojeva koji pomažu u kontroli skokova glukoze. Prema Journal of Ethno-Medicine Studies, pronađeno je da prah lišća nima kontrolira simptome dijabetesa kod dijabetičara koji nisu ovisni o inzulinu.

Također pročitajte: Možete li preokrenuti dijabetes prehranom sirovom hranom?

Zdravstvene dobrobiti aloe vere: Kako aloe vera pomaže kod dijabetesa:

Studija objavljena u Journal of Traditional and Complementary Medicine otkrila je da konzumacija gela aloe vere može pomoći u kontroli dijabetesa i postizanju bolje razine glukoze u krvi. Druga studija u časopisu Physiotherapy Research pokazala je da pulpa lista aloe vere, bez gela, može biti korisna u liječenju dijabetesa neovisnog o inzulinu.

Uzimajući u obzir dobrobiti oba sastojka, pronašli smo kombinaciju koja može biti odličan dodatak našoj prehrani za dijabetes. Zove se aloe vera neem sok. Recept pronađite u nastavku.

eii2f92g

Kako napraviti sok od nima i aloe vere:

Sastojci:

  • 4-5 listova nima
  • 1 žlica soka aloe vere
  • 1,5 šalice vode.

metoda:

  • Ulijte vodu u lonac i dodajte lišće.
  • Kuhajte 5-7 minuta na srednjoj vatri.
  • Procijedite i ohladite.
  • U to dodajte sok aloe vere, promiješajte i popijte.

Bonus savjet:Kliknite ovdje da naučite kako napraviti sok od aloe vere od biljke aloe vere.

Sada kada je recept jednostavan za korištenje, predlažemo da ga uključite u svoju dijetu za dijabetes i uživate u cjelokupnom zdravlju. Ali zapamtite, uvijek se posavjetujte sa stručnjakom prije nego što se prilagodite bilo kakvoj promjeni načina života, posebno u prehrani.

Jedite zdravo, ostanite u formi!

Odricanje od odgovornosti: ovaj sadržaj, uključujući savjete, pruža samo opće informacije. To ni na koji način nije zamjena za kvalificirano liječničko mišljenje. Za više informacija uvijek se obratite stručnjaku ili svom liječniku. NDTV ne preuzima odgovornost za ove informacije.

Istaknuti video dana

Pileći saguala recept | Kako napraviti saguala piletinuSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *