May 29, 2023


Čini se da kripto zajednica ima loptu s ChatGPT-om, nedavno lansiranim chatbotom za umjetnu inteligenciju (AI) koji je stvorila istraživačka tvrtka OpenAI – koristeći ga u nekoliko aplikacija uključujući bot za trgovanje, kripto blog, pa čak i originalnu pjesmu.

Bot je alat za jezično sučelje za koji OpenAI kaže da može komunicirati na “konverzacijski način” i može se koristiti za odgovaranje na pitanja ili pomoć u izradi gotovo svega što se od njega zatraži, uz neka ograničenja.

Korisnik Twittera objavio je svoju interakciju s ChatGPT-om objašnjavajući da je uz jednostavan upit alat stvorio osnovnog trgovačkog bota koristeći Pine Script, programski jezik koji se koristi u financijskom softveru TradingView.

Drugi je korisnik uputio bota da stvori terminal za trgovanje, s ChatGPT-om za pisanje koda koji bi mogao prikazati trenutne naloge za trgovinski par Bitcoin (BTC) i Tether (USDT) na Binanceu koristeći API kripto burze.

Cointelegraph je prethodno testirao ChatGPT i otkrio da alat može generirati primjer pametnog ugovora. U međuvremenu su drugi korisnici otkrili da umjetna inteligencija može otkriti, pomoći u zakrpama ili iskoristiti ranjivosti u pametnim ugovorima, no primijećeno je da kod koji je generirao bot nije uvijek točan.

Crypto Twitter nije koristio AI alat samo u tehničke svrhe, već i za kreativnije, pa čak i komercijalne pothvate.

ChatGPT je odgovorio odgovorom od pet dijelova kada ga je korisnik upitao što bi blockchain industrija trebala učiniti “kako bi pozitivno utjecala na društvo”, korisnik Twittera “Goose Wayne” rekao je da bot “sada može napisati tezu o kripto ulaganju”.

Kyle Samani, suosnivač investicijske tvrtke Multicoin Capital, objavio je svoja otkrića na Twitteru kada je zamolio ChatGPT da napiše post na blogu o tome kako bi kripto plaćanja mogla rasti u budućnosti, a alat je odgovorio objavom od više odlomaka.

AI je napisao još jedno poduže mišljenje o tome kako Monero (XMR) može poboljšati Bitcoin tehnologiju, s korisnikom koji je objavio proizlaziti Uvodnik “ChatGPT će mnoge kripto blogere izvući iz posla.”

Povezano: Al tech ima za cilj učiniti dizajn metaverzuma dostupnim kreatorima

U međuvremenu, neki korisnici Twittera koriste alat za stvaranje glazbe, Web3 poduzetnik Jay Azhang objavio je “pjesmu o gubitku novca u kripto” koju je napisao bot:

Mnogi drugi primjeri korištenja ChatGPT-a objavljeni su na Twitteru, s njihove stranice odgovori o tome kako odabrati dobar projekt kodiranja, rasti Publika na Twitteru unutar zajednice nezamjenjivih tokena (NFT), pa čak i e-poruka u kojoj djeluje kao kripto hedge fond koji upozorava korisnike da je nelikvidan zbog pada FTX-a:

Alat je za sada besplatan kao “istraživačko izdanje” prema riječima izvršnog direktora OpenAI-ja Sama Altmana, ali to možda neće dugo trajati kao što je rekao 5. prosinca. cvrkut da su troškovi pokretanja alata “užasni” i da bi ih trebalo unovčiti “nekako u jednom trenutku”.