May 30, 2023


  • Suosnivač BKCoina, Kevin Kang, pronevjerio je novac ulagača i nakon toga ga je kripto hedge fond izbacio.
  • Tvrtka je izbrisala svoj službeni Twitter račun.

BKCoin Capital, hedge fond za kriptovalute, pokrenuo je suosnivač Kevin Kang. Pred Okružnim sudom u Floridi nalazi se slučaj u kojem se tvrdi da je Kang zloupotrijebio 12 milijuna dolara imovine investitora.

Prema podnescima Okružnog suda SAD-a u Floridi, kripto hedge fond BKCoin otpustio je svog suosnivača u listopadu zbog navodnog prisvajanja 12 milijuna dolara imovine iz tri multistrateška fonda. Dokumenti, na 11. okružnom sudu koji pokriva okrug Miami-Dade, datiraju od 28. listopada, ali su prošli uglavnom nezapaženo.

BKCoin su 2018. godine osnovali Carlos Betancourt i Kang. Prema profilu Business Insidera u lipnju, potraživali su 150 milijuna dolara imovine. Tvrtka upravlja s najmanje pet fondova – uključujući tri multi-strateška fonda – i više računa kojima se zasebno upravlja.

Osim toga, multistrateški fondovi u središtu tužbe imaju šest američkih i stranih kompanija kao svoje ulagače, a zajedno su uložili više od 18 milijuna dolara. Prema sudskim dokumentima, sada se nadaju oporavku.

Nadalje, 28. listopada, njegova primarna pravna osoba, BKCoin Management LLC, podnijela je žalbu Okružnom sudu. U prijavi se navodi da je Kang nepropisno preusmjerio i/ili pomiješao 12 milijuna dolara u gotovini i drugoj imovini iz multistrateških fondova. Cryptohedge je zatim ukinuo Kanga 14. listopada, ali nije bio siguran može li još uvijek pristupiti računima.

Treba napomenuti da je Crypto Hedge podnio hitnu prijavu za primatelja, neutralnu stranku koju je imenovao sud i koja dobiva skrbništvo nad spornom imovinom.

BKCoin je tvrdio da mu nedostaju financijska sredstva ili ljudski resursi za samostalno upravljanje sredstvima. Nakon toga, Michael I.

U Goldbergovoj početnoj istrazi imovine, naznačio je da je kapital položen u multistrateške fondove u ime ulagača odmah prebačen na račune triju povezanih pravnih osoba i spojen s njihovom imovinom. Ti subjekti bili su BKCoin Management LLC, BKCoin Capital LP i BK Offshore Fund Ltd – koji su navodno u nekom trenutku bili pod Kangovom kontrolom.

Sud je proširio Goldbergovo gledište na te subjekte, a zatim potvrdio njegovu ovlast za prijenos bilo koje kripto imovine na depozit i/ili likvidacijski račun (ili pretvaranje kriptovalute u američke dolare), ako je potrebno za očuvanje vrijednosti.

Sada, Goldberg mora podnijeti izvješće sudu najkasnije do 4. siječnja. Potrebno je navesti poduzete korake, zajedno s iznosima sve imovine i obveza fondova i povezanih subjekata te vjeruje li da fondovi mogu nastaviti poslovati na zakonit i profitabilan način.

Najnovije objave od Andrewa Smitha (Pokaži sve)Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *