March 20, 2023


Nakon prestanka FTX-a, Coinbase je izdao regulatorni okvir za sektor virtualne imovine. Burza koja kotira na Nasdaqu opisala je to kao “realističnu shemu”. Kako bi se osigurala jasnoća za sudionike u industriji.

Coinbase predlaže legalizaciju izdavatelja, burzi i skrbnika stablecoina kako bi se osigurala zakonska jasnoća za središnje aktere.

Propisi o plaćanju stablecoina

Burza preporučuje da se stablecoini mogu regulirati prema standardnim zakonima o financijskim uslugama. To omogućuje nebankama izdavanje stablecoina ako ne koristite posuđivanje djelomične rezerve na razmjeni. Burza je napomenula: “Bankarski propisi su najstroži jer dolaze s dopuštenjem za posuđivanje novca klijentima. Ali mnogi izdavatelji stablecoina morat će držati imovinu 1-na-1 i dopustiti im samo ulaganje u imovinu visoke kvalitete kao što je trezor računi.”

Glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong objavio je na Twitteru zakonske prijedloge nekoliko dana nakon što je senatorka Elizabeth Warren predstavila dvostranački zakon za reguliranje industrije. Nacrt zakona dobio je oštre kritike od mnogih u sektoru zbog uklanjanja privatnosti iz digitalnih transakcija. Nedavno je senator Sherrod Brown, predsjednik Senatskog odbora za bankarstvo, stanovanje i urbana pitanja, također predložio potpunu zabranu kriptovalute.

Coinbase potiče izdavatelje stablecoina da se pridržavaju sankcija, registriraju se kao državni trust ili dobiju nacionalnu povelju trusta od OCC-a. Također preporučuje provođenje godišnjih revizija, uspostavljanje upravljanja odborom i pridržavanje temeljnih načela kibernetičke sigurnosti.

Demokratsko-republikanski kripto propisi za izbore u sredini mandata 2022

Preporuka o sustavu licenciranja

Kako bi se potaknula inovacija uz zaštitu korisnika, Coinbase savjetuje pridržavanje tradicionalnih propisa o financijskim uslugama za reguliranje centraliziranih razmjena i skrbnika.

Burza predlaže stvaranje federalnog sustava licenciranja i registracije. Coinbase također preporučuje provedbu sustava zajedno sa strogim smjernicama Know Your Customer (KYC) i Anti-Money Laundering (AML). Osim toga, Coinbase daje smjernice o transparentnosti i pravilima otkrivanja rizika. To uključuje otkrivanje sukoba interesa i zaštitu klijenata od nedoličnog ponašanja na tržištu.

Rješavanje rasprave roba nasuprot sigurnosti

U svjetlu tekuće rasprave o tome jesu li kriptoimovina vrijednosni papiri ili roba, Coinbase je također zatražio od Kongresa da poduzme mjere. Razmjena je čak stvorila poboljšanu verziju “Howey testa” za bolji nadzor industrije. To uključuje poznavanje slučajeva upotrebe virtualne imovine, otkrivanje je li pružatelj kripto imovine prodao imovinu za novac i provjeru upravlja li jedan subjekt i kontrolira li digitalnu imovinu.

Nadalje, Coinbase je naveo da bi „Kongres također trebao zahtijevati od CFTC-a i SEC-a da jasno objave svoj poredak 100 najboljih kripto imovine prema tržišnoj kapitalizaciji u roku od 90 dana od donošenja gore navedenog zakona, izjavljujući je li svaka imovina roba, vrijednosni papir ili ‘ ostalo’ (kao što je stablecoin).

Ranije ovog mjeseca, Senatski odbor za poljoprivredu pozvao je Kongres da brzo usvoji zakone o CFTC-u kako bi se zaustavilo daljnje propadanje kripto sektora slično FTX-u.

Konačno, Coinbase također predlaže ravnopravnost između lokalnih i međunarodnih igrača. Detaljno opisuje kako je FTX.com transformirao američke regulatore korištenjem FTX.US-a za podršku potrebi za ovim propisima.

Odricanje

BeInCrypto je kontaktirao tvrtku ili pojedinca koji su uključeni u priču radi službene izjave o najnovijem razvoju događaja, ali još nije dobio odgovor.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *