March 24, 2023


Donald Trump je nedavno izdao svoju NFT kolekciju, koja je vrlo brzo rasprodana. Najbolji NFT u svojoj grupi koštao je više od 20 ETH, a prosječna cijena je i dalje bila više nego dvostruko veća od cijene seigniorage od 99 USD. Neki su ljudi također iskovali nekoliko NFT-ova kako bi dobili potvrđene karte za sastanak s Donaldom Trumpom za večeru, golf ili putem videopoziva. Međutim, sada se čini da su Trumpovi NFT-ovi samo krađa od manjih marki odjeće.

Kopiraju li se Trumpovi NFT-ovi?

Ako pogledate Trumpove NFT-ove, znat ćete da su to loše uređene slike njega u različitoj odjeći i izgledu. On to zove “Nevjerojatna umjetnost mog života i moje karijere.” Mislim da je jedini razlog za prodaju niža osnovna cijena od 99 dolara i ime Trump. No, to ga ne spašava od interneta.

Većina ovih slika temelji se na slikama na internetu. Možete ih pronaći pomoću obrnutog pretraživanja slika. Također je moguće da se tvrtka koja stoji iza NFT niza nije trudila izraditi ove slike i samo je koristila jednostavnu umjetnu inteligenciju za njihovu izradu.

Čini se da su Trumpovi NFT-ovi prijevara

Izvor slike: Yahoo

Ovdje možete vidjeti da je lijeva slika točna kopija desne slike osim boje i nekih drugih detalja. Ako bolje primijetite, manji detalji na obje fotografije su slični. Poput bora na kaputu ili cesti, ruke su položene. Desna fotografija je fotografija proizvoda iz modne trgovine u Kaliforniji. Ne čini se da je njihovo dopuštenje uzeto za korištenje ovih slika u NFT-ovima.

Trump tvrdi

Nakon prodaje loše napravljenih i kopiranih NFT-ova svojim obožavateljima, Trump i dalje želi da svi misle da je bolji od Lincolna i Washingtona. Također smatra da je nagrada za večeru s njim velika. Također je važno napomenuti da su Trumpovi NFT-ovi njegov osobni projekt i nemaju nikakve veze s njegovim političkim putovanjem. Osim toga, tvrtka koja stoji iza ovih NFT-ova također je sumnjiva i nema odgovarajuće adrese ili urede.


Što mislite budući da se čini da su Trumpovi NFT-ovi pljačka jeftinih marki odjeće? I mislite li da će mu ova kombinacija samo srozati imidž? Javite nam u komentarima ispod. A ako smatrate da je naš sadržaj koristan, podijelite ga sa svojom obitelji i prijateljima.

Pročitajte također: Posljedice FTX-a prisilile su WEB3 brendove i projekte da se bore za svoj legitimitet.

komentari

komentari

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *