May 30, 2023


Zašto zdrava prehrana ne mora biti dosadna – prikaz knjige

https://img.particlenews.com/image.php?url=0wXvc0_0kZkbmQB00

Slika sa fotografijeCarmen Mixa

“Ako sami napravite prema ovim receptima, možete jesti krafne, kolačiće, mac ‘n’ sir i palačinke zajedno s mnoštvom drugih stvari koje bi bile strogo zabranjene dijabetičarima, osobama koje paze na težinu ili strpljivim srcem.” –Lynn Parmeter Bowman

Jedenje kolačića i dijabetes je suprotno od onoga što vam svaki liječnik kaže da radite. Međutim, Lynn Parmiter Bowman, autorica Brownies for Breakfast, A Cookbook for Diabetics and People Who Love Them, pronašla je zdrave načine kako napraviti ukusne browniese i palačinke od povrća jer vjeruje da se svatko želi osjećati zadovoljno i kloniti se kroničnih bolesti. Bolesti moraju jesti kao da imaju dijabetes tipa 2 i češće se kretati.

Nakon što mu je dijagnosticiran dijabetes tipa 2, Bowman se složio s onim što su rekli zdravstveni stručnjaci s klinike Mayo: “Odabir zdravog načina života može pomoći u prevenciji dijabetesa tipa 2 … čak i ako imate dijabetes u svojoj obitelji. Ako ste Ako ste već primili dijagnoza dijabetesa, možete koristiti izbor zdravog načina života kako biste spriječili komplikacije. Ako imate predijabetes, promjene načina života mogu usporiti ili zaustaviti napredovanje dijabetesa.”

Kao rezultat toga, Bowman ju je napisao i objavio Brownies za doručakkuharica puna ukusnih recepata popraćenih živopisnim fotografijama ukusne hrane jednako je primamljiva poput virtualne šetnje najizdašnijom svjetskom tržnicom poljoprivrednih proizvođača.

Bowmanova dijeta od tri riječi: Jedite pravu hranu

Konzumiranje prave hrane može djelovati zastrašujuće, ali Bowman ima 12 načina kako to učiniti:

 1. Sjednite dok jedete.
 2. Jedite lisnate namirnice dva do tri puta dnevno, poput pesto umaka na stranici 105.
 3. Zamijenite šećer zdravim zaslađivačima, kao što su monaško voće, korijen maslačka, eritritol, stevija, ksilitol i yacon sirup da spomenemo samo neke na stranici 40. Nemojte jesti niti piti šećer!
 4. Jedite povrće u svakom obroku.
 5. Uvijek nosite sa sobom malu vrećicu zdravih grickalica kamo god idete.
 6. Jedite prije nego se sretnete, loše odluke se rađaju iz gladi.
 7. Držite se osnovne crne, što znači da u kavi ili čaju nema šećera, mlijeka ili vrhnja.
 8. Jedite cijelo voće, poput cijele naranče, koje sadrži vlakna, a čaša soka od naranče ih nema.
 9. Jedite rano, najbolje do 17 sati kako biste svom probavnom sustavu dali priliku da odradi svoj posao.
 10. Spavanje Vaše se tijelo može izliječiti i očistiti samo dok spavate.
 11. Pročitajte etiketu! Stalno!
 12. Samo naprijed i varajte malo, poput dodavanja nekoliko kapi javorovog sirupa vašim palačinkama od bundeve.
https://img.particlenews.com/image.php?url=0fWkrU_0kZkbmQB00

Slika sa fotografijeCarmen Mixa

Kao samohrana majka troje djece, Bowman je željela da svi njezini recepti budu brzi, jednostavni i jeftini, poput genijalne juhe koju sam skuhala, ili bolje reći skuhala, prije nekoliko dana s povrćem koje sam već jela. Moj hladnjak, uključujući organsku ciklu koju često kupujem kod Trader Joe’s. Slijedeći recept iz knjige, juhu sam napravila od bezglutenskih rezanaca s ljuskama koji su upili okus tamnog lisnatog povrća. Bilo je ukusno i hranjivo.

“Juha je jedini praktičan način da dobijete sve hranjive tvari koje su vam potrebne u životu. Obavite nešto unaprijed i ubirete nagrade danima i tjednima.” –Lynn Parmeter Bowman

Od početka do kraja, od kupovine i uzgoja vlastite hrane do kuhanja i dijeljenja vašeg odličnog kuhanja s prijateljima i obitelji, Bowmanova prekrasna i dobro napisana knjiga pokazuje nam da kuhanje može unijeti radost i puno sretnih godina u naše živote.

Zato samo naprijed i pojedi taj kolač ili kolače bez imalo grižnje savjesti. Bowman će vas naučiti kako ga napraviti ukusnim i zdravim. Samo kupite njezinu knjigu i isprobajte nove recepte.

Za više o Lynne Parmiter Bowman, pogledajte cijelu epizodu na Sunshine Seeds.

Seeds of Sunshine višegeneracijski je podcast Carmen Mixa koji je pokrenula sa svojom kćeri Sofijom.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *