March 20, 2023


Božić je za nekoliko dana i pravo je vrijeme da pripremite ukusan jelovnik za božićni domjenak koji će obožavati vaša djeca i prijatelji. Djeca su posebno kreativna, a kako biste usavršili njihovu kreativnost i uključili ih u produktivnu aktivnost, možete isplanirati neke zanimljive recepte s božićnom tematikom koji također izgledaju lijepo vizualno. Djeca s dijabetesom ovog Božića ne moraju propustiti slatkiše jer ne nedostaje recepata koji koriste prirodne zaslađivače kao sastojke i dobrog su okusa. Iskoristite voće, suho voće i datulje kako biste dodali prirodnu slatkoću ovim božićnim remek-djelima.

Chef Gerson Fernandez, kulinarski direktor Novotela Mumbai Juhu Beach, predlaže tri jednostavna recepta za djecu s dijabetesom koja možete jednostavno isprobati kod kuće.

1. Kanape Djeda Mraza od jagoda

Jagoda Santa Canape
Jagoda Santa Canape

Sastojci:

jagoda

Feta sir

kopar

mljeveni crni papar

kako napraviti:

Koristite svježe jagode. Operite ih i prerežite ukoso da dobijete dvije polovice. Pripremite smjesu tako da pomiješate feta sir, kopar i mljeveni crni papar. Isto staviti na podlogu od narezanih jagoda, pa prekriti drugom polovicom. Prelijte višezrnatim tamnim čokoladnim keksom ili bilo kojim drugim zdravim krekerom od punog zrna/višezrna i poslužite ohlađeno.

2. Božićna stabla dinje

Božićno drvo dinje
Božićno drvo dinje

Sastojci:

lubenica

šlag

Čoko čips / sušeno voće / šljokice

kako napraviti:

Upotrijebite svježu lubenicu, izrežite u minijaturne oblike božićnog drvca pomoću kalupa, izlupajte šlag ili pospite komadićima čokolade, suhim voćem ili šljokicama po ukusu. Stavite u hladnjak na 15 minuta i uživajte hladno.

3. Božićna drvca za kolače

Božićno drvce Brownie
Božićno drvce Brownie

Sastojci:

čokoladni brownie

šlag

Čoko čips / sušeno voće / šljokice

kako napraviti:

Napravite čokoladne kolačiće izrezane u minijaturne oblike božićnog drvca pomoću noža ili kalupa, prelijte zelenim šlagom ili pospite komadićima čokolade, suhim voćem ili šljokicama po ukusu. Stavite u hladnjak na 15 minuta i uživajte hladno.

Pratite više priča na Facebook i Cvrkut

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *