January 28, 2023


Bivši menadžer Australian Opena Paul McNamee impresioniran je kako je Novak Đoković uspio pobijediti Nicka Kyrgiosa u Wimbledonu ove godine. Kyrgios (27) je došao do svog prvog finala Wimbledona ove godine, dok je Đoković bio u svom osmom finalu na turniru.

I Đoković je, našavši se u setu, pobijedio Kyrgiosa 4-6 6-3 6-4 7-6(3). Unatoč tome što je Đoković napravio impresivan povratak, Kyrgios je dobio mnogo pohvala za svoju izvedbu u finalu Wimbledona, a mnogi smatraju da bi Australac sigurno pobijedio da je igrao s bilo kim drugim osim s Đokovićem.

McNamee se svakako slaže s ovom izjavom jer je smatrao da je “samo jedan igrač mogao pobijediti Kyrgiosa tog dana” “finale Wimbledona – samo je jedan igrač (i možda Lou Hoad) koji igra na vrhuncu svoje slave, mogao pobijediti Neygyrgiosa tog dana. “

dan. Stvarno sjajan povratak protiv najboljeg servisa u sportu”, McNamee je tweetao. Nakon osvajanja svog sedmog Wimbledonskog naslova, Đoković je priznao da je Kyrgios bio vrlo težak protivnik. Đoković je također ohrabrio Kyrgiosa da se drži glave jer će jednog dana napraviti još jedan veliki Grand Slam .

“Nick, vratit ćeš se. Ne samo u Wimbledonu, nego i u finalu. Znam da je teško pronaći riječi utjehe nakon tako teškog poraza, ali pokazao si zašto zaslužuješ biti jedan od najboljih igrača na svijetu , posebno na ovoj površini.”

Čestitam tebi i tvom timu na tako sjajnom turniru, želim ti sve najbolje”, rekao je Đoković Kyrgiosu na terenu nakon finala Wimbledona. Nakon Wimbledona, Kyrgios je također uživao u dobroj vožnji na US Openu. Na Flushing Meadowsu Kyrgios je pobijedio braniča prvak Daniil Medvedev prije nego što je pretrpio iznenađenje od Karena Khachanova u četvrtfinalu.

Nakon što je ispao s US Opena, Kyrgios je bio očito razočaran kad je stigao u New York odlučan osvojiti svoj prvi Grand Slam pojedinačni naslov. Ostaje za vidjeti može li Kyrgios osvojiti svoj prvi Grand Slam naslov na Australian Openu 2023.

Tipsarević hvali Đokovića

Janko Tipsarević, kapetan srpske reprezentacije na North Palmyra Cupu, kontroverznoj egzibiciji organiziranoj u Sankt Peterburgu, progovorio je o svom sunarodnjaku Novaku Đokoviću.

Za njega je sve kristalno jasno, a njegov prijatelj ponovno je ušutkao kritičare. “Po meni je, prije svega, Novak Đoković najbolji tenisač svih vremena. Na kraju ga zabrana nije zaustavila, naprotiv.

Osvojio je šest ili sedam turnira i završio među pet najboljih 2022. Za mene je on još uvijek jednostavno najbolji tenisač svijeta.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *