May 30, 2023


bitcoin Pao je u srijedu nakon što su negativne vijesti čelnika banaka potaknule ulagače da prebace rizičnu imovinu.

Najvećom kriptovalutom po tržišnoj kapitalizaciji trguje se za 16.813 dolara u vrijeme pisanja, prema CoinGecku — pad od 1,2% u razdoblju od 24 sata. Ranije tijekom dana naglo je pao sa 17.046 dolara na 16.750 dolara u samo dva sata – razina kakva nije viđena od kraja studenog.

Ostatak tržišta kriptovaluta uglavnom je trgovao s gubitkom nakon predviđanja recesije i smanjenja radnih mjesta oglasi Visoki čelnici banaka naveli su trgovce na Wall Streetu da prodaju dionice: Nasdaq 100 pao je 2%, a indeks S&P 500 pao je četvrti dan zaredom.

Digitalna imovina je ove godine u velikoj mjeri povezana s američkim dionicama. Kad su Federalne rezerve podigle kamatne stope kako bi kontrolirale povijesno visoku inflaciju, ulagači su rasprodali takozvanu rizičnu imovinu – koja uključuje tehnološke dionice, bitcoin i druge digitalne imovine – i povlačenje u percipiranu sigurnost američkog dolara.

A kada su Federalne rezerve pokazale znakove usporavanja svoje agresivne monetarne politike, cijena dionica je skočila – povukavši sa sobom (uglavnom) tržište kriptovaluta.

Ali i drugi čimbenici teško su pogodili imovinu poput Bitcoina i Ethereuma: u svibnju je projekt kriptovalute Terra propao, što je dovelo do brutalne rasprodaje. A početkom prošlog mjeseca, FTX, jedna od najvećih burzi digitalne imovine, propala je, konačno prestrašivši ulagače s ionako nestabilnog tržišta. I nisu samo bitcoini uspješni.

Ethereum Danas je također pao za više od 2%, dok se rukama trguje za 1229 dolara. Druga najveća digitalna imovina također je zabilježila oštru rasprodaju ranije danas. Sada je u padu od 74% u odnosu na najveću vrijednost svih vremena od 4878 USD.

Među najvećim kriptovalutama po tržišnoj kapitalizaciji, Dogecoin Najteže pogođeno danas: izvorni “meme coin” i osma najveća digitalna imovina ima cijenu od 0,095 USD u vrijeme pisanja ovog teksta – pad od 4,2% tijekom 24 sata.

Kriptovaluta je krajem studenog i početkom ovog mjeseca iznenada porasla, dok je ostatak tržišta spavao, nakon špekulacija da je Elon Musk, koji često tweeta o memeu kriptovalute, može uključivati u svojim planovima na Twitteru.

Ali sada je pao za 6,6% u proteklih sedam dana.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *