June 4, 2023


Oko 60% Amerikanaca smatra da je ulaganje u digitalnu valutu rizičan pothvat — porast od 15% u odnosu na 2021. Kripto je i dalje među najmanje popularnim opcijama ulaganja, prema anketi, a samo 10% kaže da ulaže u digitalnu imovinu.

što se dogodilo: Nedavno objavljeni rezultati CNBC Make It: Vaš novac natrag Istraživačka studijai provodi u partnerstvu s Trenutak, otkriva da samo 26% Amerikanaca to smatra srednjim rizikom. Uz potencijal za visoke povrate, mnogi ulagači i dalje su oprezni i nesigurni u pogledu dugoročne sigurnosti svojih digitalnih ulaganja.

Vidi više: Najbolje strategije dnevnog kripto trgovanja

Čini se da su mlađe generacije otvorenije za preuzimanje rizika povezanih s ulaganjem u kriptovalute kao što su bitcoin Bitcoin / američki dolari Ethereum ETH/USD i Dogecoin DOGE/USD od svojih starijih kolega. Prema anketi, gotovo četiri od 10 generacije Z (25 ili mlađi) i gotovo polovica milenijalaca (26 do 41) vjeruju da je ulaganje u kriptovalute prerizično.

S generacijom X (u dobi od 42 do 57 godina), gledište je konzervativnije sa šest od 10 koji smatraju da je ulaganje u kriptovalute visokorizično. Ovaj više nesklon riziku očit je čak i među generacijama baby booma i tihom generacijom (u dobi od 58 godina i više), pri čemu 80% opisuje ulaganje u kriptovalute kao visokorizično.

Zašto je to važno: Kripto tržište se zatreslo kada FTXjedna od najvećih svjetskih burzi kriptovaluta, strmoglavo je pala sa svoje vrijednosti od 32 milijarde dolara u siječnju do podnošenja zahtjeva za stečaj 11. studenog. BlockFi, slijedio je taj primjer nekoliko dana kasnije i 28. studenog podnio zahtjev za stečaj. Potencijal za više gubitaka čini izglede za tržište kriptovaluta neizvjesnima, s više pitanja koja se pojavljuju dok se ulagači bore da shvate smisao posljednjeg pada.

Kripto zaostaje za drugim ulaganjima, prema istraživanju koje pokazuje da je samo nekoliko Amerikanaca uložilo u njega. Milenijalci su i dalje generacija koja najviše razumije kriptovalute s 15% ispitanika koji posjeduju kriptovalute — znatno više od 12% Generacije X i Generacije Z, i znatno više od manje od 5% Baby Boomersa i tihe generacije.

akcija cijenaU vrijeme pisanja, Bitcoin Apex kriptovaluta trgovala se po cijeni od 17.163 USD, što je povećanje od 1,50% u posljednja 24 sata, prema podacima Benzinga Pro.

Pročitaj slijedeće: Bitcoin, Ethereum i Dogecoin pomiješani usred potencijalnih problema s Binanceom: analitičar kaže da su kripto trgovci više zabrinuti zbog rizika od bankrotaSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *