March 29, 2023


  • Analitičari CryptoQuant otkrili su da je BTC pri svojoj trenutnoj cijeni dosegnuo dno.
  • Procjena više lanaca otkrila je da se “pametan novac” vraća na tržište.

Nakon što je privremeno trgovao iznad cijene od 18 000 USD, bitcoin [BTC] Cijena se vratila ispod 17.500 USD nakon što je Federalna rezerva podigla stopu saveznih fondova za 50 baznih bodova na svom sastanku 14. prosinca.

Pad cijene kriptovalute nakon sastanka Federalnih rezervi koincidirao je s porastom troškova rudarenja na BTC mreži. Prema analitičaru CryptoQuant Abramchartu, dok se BTC trgovao ispod cjenovne regije od 18.000 USD, cijena rudarenja jednog BTC-a dosegla je 19.463 USD, što ukazuje da su rudari koji rade na BTC mreži rudarili s gubitkom.


Čitaj Bitcoin [BTC] Predviđanje cijena 2023.-2024


Abramchart je procijenio povijesnu izvedbu BTC-a na temelju toga i izrazio mišljenje da bi dno moglo biti na mjestu. Prema izvješću, analitičar je pronašao povijesnu korelaciju između razdoblja kada su rudari rudarili BTC s gubitkom i kada je BTC dosegao dno cijene.

Rudari su počeli gubiti od 12. lipnja 2022. kada je bitcoin dosegao 26.700 dolara, a cijena rudarenja jednog bitcoina tada je bila 29.450 dolara. Isto kretanje zabilježeno je na dnu ožujka 2020., cijena cijene rudarenja bila je viša od vrijednosti bitcoina i također najniža u 2018.”, rekao je Abramchart.

Izvor: CryptoQuant

Drugi analitičar CryptoQuant MrPapi dijeli isto mišljenje. Tijekom proteklih nekoliko godina prilagodio je cijenu BTC-a novčanoj ponudi i također zaključio da je “pod tu.”

Zbog utjecaja COVID-19 u posljednje dvije godine, američka vlada morala je tiskati više novca kako bi ublažila ekonomski stres za svoje građane. Prema MrPapiju, prilagodba grafikona cijena BTC-a za povećanje ponude novca otkrila je korelaciju između trenutnog ciklusa BTC-a i ciklusa 2019. godine.

MrPapi je zaključio: “Koristeći ovaj grafikon, pokazuje da je donja vrijednost bila između 15 i 17 tisuća dolara.”

Izvor: CryptoQuant

Novi novac, jače ruke

Procjena omjera dobiti i gubitka (NPL) BTC mreže u lancu otkrila je ponovni unos novog naloga krajem studenog. Podaci iz Santimenta pokazali su značajno smanjenje omjera nenaplativih kredita za BTC 18. studenog, nakon čega je njegova cijena porasla.

Pad nenaplativih zajmova često se smatra pokazateljem kratkoročne rasprodaje od strane manje samouvjerenih ulagača, poznatih kao “slabe ruke”, i povrata od strateških ulagača koji se nazivaju “pametnim novcem”. Ovi padovi često su praćeni oporavkom cijene i razdobljem oporavka.

Izvor: Santiment

S većim nakupljanjem kitova i povoljnijim makrouvjetima, pripremamo se za zatvaranje četvrtog kvartala 2022. Pa, možda će nastaviti rasti vrijednost vodećeg novčića u 2023.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *