March 29, 2023


Hej kripto štreberima, zar niste imali uzbudljivu godinu? S nedavnim vijestima da su čak i računovođe i revizori financijskih divova za kriptovalute obuzdali njihovu naklonost kako bi osigurali da im se “zaključa imovina” – što je poznato i kao mahanje rukom oko označavanja vrijednosti – i sve više Uberovih poduzetnika u tom polju sada su izloženi. kao divovi. Prijevara Teško je vrijeme za ljubitelje kriptovalute.

Sa BBC-ja:

Kolaps FTX-a prošlog mjeseca bio je najveći šok za kriptovalutu u godinama. Bila je to druga najveća burza na svijetu – ulazna točka za milijune ljudi za pristup kriptovaluti. Smatrala se jednom od najpouzdanijih platformi, ali je propala u stečaju nekoliko dana nakon što je otkrivena nestabilnost njezinih financija. Osnivač FTX-a Sam Bankman-Fried sada je u pritvoru, a SAD ga optužuje da je izgradio “kuću od karata zasnovanu na obmani, dok je investitorima govorio da je to jedna od najsigurnijih zgrada u kriptovaluti”.

Glavna zvijezda ludnice za kriptovalutama, Bitcoin, ove godine nije uživao u tržišnom ludilu čak ni prije pada FTX-a i medvjedi (sic) ponovno gledaju u lily coin path ako još uvijek razmišljate o tome da svojim najdražima kupite coin ili dva za Božić:

Bitcoin grafikon

Prije godinu dana, Bitcoin se trgovao gotovo tri puta više po gotovo 45 tisuća dolara po kovanici, umjesto ispod 17 tisuća dolara koliko je trgovano tijekom većeg dijela druge polovice ove godine.

Glavni konkurent Bitcoinu, Ethereum, nalazi se u sličnoj situaciji, pao je s 4000 dolara na nešto više od 1200 dolara:

Ethereum grafikon

Ovo su klasični grafikoni s mjehurićima, gotovo savršeni za udžbenike, s povratkom na točke prije gađanja mjehurićima kao najvjerojatnijim završetkom.

Zapravo, siguran sam da će se mnogo knjiga napisati o ovoj spekulativnoj fazi razvoja kriptovalute. Nije poznato može li se ili ne prilagoditi sljedećoj fazi.

Najnovije objave Chrisa Bakera (Pokaži sve)

Ostavite odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar. Prijavite se sadaSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *