June 3, 2023


Binance US je objavio da je proširio svoj “model cijena bez naknade” na Ether (ETH) koji odmah stupa na snagu.

Prema objavi, korisnici sada mogu slobodno trgovati s četiri para na Ether spot tržištu: ETH/USD, ETH/USDT, ETH/USDC i ETH/BUSD.

Američka burza je također eliminirala naknade za plin za sve Ethereum transakcije izvršene putem značajke “kupi i prodaj” na njihovoj web stranici.

U lipnju je Binance US slijedio korake Robinhooda, koji je 2018. uveo trgovanje kriptovalutama bez provizije, uklonivši sve naknade za trgovanje na promptnom tržištu Bitcoina (BTC) za BTC/USD, BTC/USDT, BTC/USDC i BTC. / BUSD .

Binance US djeluje kao neovisni subjekt u Sjedinjenim Državama, ali i dalje nosi isto ime i logotip kao globalna burza kriptovaluta Binance. Kao što naziv sugerira, američka burza Binance primarno služi američkim trgovcima kriptovalutama.

Prema riječima američkog predsjednika i izvršnog direktora Binance Briana Schrodera, uklanjanje naknada i za BTC i za ETH učvršćuje poziciju tvrtke kao “lidera s niskim naknadama u kripto.” Dodao je da je “sada, više nego ikada, ključno da platforme prvo rade s interesima korisnika”.

Povezano: Zašto je borba za niske ili nikakve transakcijske naknade doista važna

Burze igraju važnu ulogu u usvajanju kriptovaluta. Omogućavanje besplatnih prijenosa potiče korisnike da se više bave digitalnom imovinom. Da je slanje novca s jedne točke na drugu skupo, milijuni potencijalnih korisnika izbjegavali bi ili ograničili svoju upotrebu tehnologije.

Burze koje izbjegavaju naplaćivanje naknada i dalje mogu zaraditi od transakcija bez naknade putem spreadova. U trgovanju, spread je poznat kao razlika između ponuđene (prodajne) i tražene (kupovne) cijene trgovačkog para.