March 20, 2023


Kada planiramo svoju dijetu za mršavljenje, svi smo skloni usredotočiti se na tri najvažnija obroka u danu: doručak, ručak i večeru. Stoga zanemarujemo mogućnost gladi između obroka. Jedemo sve što nam je dostupno u kuhinjskom ormariću uz šalicu čaja. Na primjer, vrećica čipsa, krekera, dvopeka i ostalog. Međutim, konzumacija ovih grickalica usred pomno planirane dijete može imati negativan učinak na vaše napore u mršavljenju. Dakle, što sada treba učiniti? Trebamo li prestati grickati navečer? Pa ne! Umjesto toga trebali biste tražiti recepte koji zahtijevaju zdrave sastojke i zdrave tehnike kuhanja. Na primjer, grickalice kuhane na pari. Kada tražite poslasticu bez grižnje savjesti, hrana kuhana na pari kao što su dhokla i idli među prvima su stvari koje vam padaju na pamet. Odabrali smo nekoliko grickalica kuhanih na pari iz cijele zemlje koje se mogu dodati na ovaj popis i mogle bi dobro poslužiti kao dio vašeg plana prehrane. Sve su to ukusne i zdrave opcije. Bacite pogled u nastavku.

Evo 5 recepata za grickalice kuhane na pari koje možete dodati svom režimu mršavljenja

1. Zobeni idli

Počnimo popis s receptom koji nam se najviše sviđa. Ovdje vam donosimo ukusan niskokalorični recept za zobene pahuljice koji je savršen za one koji mršave. Ukusan kolač od riže je savršeno kuhan na pari i izuzetno mekan. Najbolje prija uz ljuti sambar i ajvar. Kliknite ovdje za recept za zobene pahuljice.

hssc 25 mg

2. Suji Dukla

Zatim ćemo vam pokazati kako napraviti grickalicu u gujaratskom stilu za manje od 25 minuta. Ova brza dukla na bazi suji-ja zahtijeva samo 10 minuta odmora i stvrdnjavanja smjese. Vrijeme kuhanja je ostalo još samo 10 minuta, a mekana i mljackasta dhukla bit će spremna za nekoliko minuta. Kliknite ovdje za recept Suji Dukle.

42k4rnco

3. Joanne Sana

Sana je slani kruh kuhan na pari blisko povezan s južnoindijskim somunom (ili kolačem od riže). Također je popularan u Mangaloreu i drugim obalnim područjima Indije. Iako je riža još uvijek primarni sastojak, neke je kulture fermentiraju pomoću dala, kokosovog mlijeka i kokosa. Kliknite ovdje za recept Goan Sanne.

4. Uppu Urundai (južnoindijski okruglice kuhane na pari)

Uppu urundai je rižina kuglica kuhana na pari s blagim začinima i omekšana lišćem curryja, sjemenkama gorušice, sjemenkama jeera, chanom, urad dalom i drugim sastojcima. To je jednostavan recept koji se može pripremiti za manje od 30 minuta. Kliknite ovdje za recept za Uppu Urundai.

5. Bisan Khandevi

Khandvi je još jedna popularna gudžaratska grickalica koja je mekša i nježnija od dhokle. Pravi se od kisele skute i brašna (slanutkovo brašno), a okus se pojačava ljutim temperiranjem. Kliknite ovdje za recept za Bezan Khandevi.

625

Isprobajte ove recepte i recite nam kako su vam se svidjeli u komentarima ispod.

Istaknuti video dana

Dobar Ki Shawal recept | Kako napraviti joud ke shawalSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *