January 28, 2023


Najbolje dijete za muškarce pažljivo su odabrane kako bi vam pomogle održati zdravu tjelesnu težinu i stas i nakon 45. godine.

Muškarci stariji od 45 godina često brinu o neočekivanom debljanju i riziku od poremećaja načina života, uključujući dijabetes tipa 2, visoki krvni tlak, bolesti jetre i srca.

Youtube naslovnica

Dolje navedene najbolje dijete za muškarce odabrane su na temelju dobrobiti koje pružaju i povratnih informacija muškaraca starijih od 45 godina.


Najbolje dijete za muškarce u 40-ima

Za muškarce u 40-ima koji se bore s gubitkom težine i sastava tijela, sljedećih pet dijeta može se smatrati među najboljima:

1) Ketogena dijeta

Keto dijeta je vrsta dijete s niskim udjelom ugljikohidrata koja ograničava unos ugljikohidrata na manje od 10% ukupnih kalorija za dan i uključuje veće količine proteina i masti.

Visokoproteinska dijeta može ubrzati vaš metabolizam i pomoći u dobivanju čiste mišićne mase. Proteini vam mogu pomoći u mršavljenju smanjujući nepotrebnu glad i želju za hranom.

Youtube naslovnica

Na ketogenoj dijeti tijelo počinje sagorijevati masne kiseline za proizvodnju energije pretvarajući ih u ketonska tijela. Ovaj proces je poznat kao nutritivna ketoza.

Tijelo također pretvara glicerol iz masti u glukozu, koja se koristi za proizvodnju energije. Općenito se tvrdi da vam keto dijeta može pomoći da smršavite brže od bilo koje druge dijete. Keto dijeta je bez sumnje među najboljim dijetama za muškarce koji žele voditi fit stil života.

Pogledajte naš vodič kroz keto dijetu za početnike.


2) Mediteranska prehrana

Mediteranska prehrana uključuje svježe voće, svježe povrće, cjelovite žitarice, ribu, orašaste plodove, mahunarke i maslinovo ulje, kao i određene količine svježih mliječnih proizvoda, svježeg mesa i peradi.

Ograničava konzumaciju rafiniranih šećera i prerađene hrane, što može biti štetno za zdravlje. Poznato je da ova dijeta poboljšava rad mozga, potiče zdravlje srca i smanjuje razinu šećera u krvi. Ova dijeta je među najboljima za muškarce s obzirom na prehranu bogatu cjelovitim namirnicama.

Youtube naslovnica

Dijeta također uključuje masnoće i dijetalna vlakna zdrava za srce, koja mogu pomoći u smanjenju razine LDL kolesterola, poboljšati osjetljivost na inzulin, smanjiti upalu i pomoći u mršavljenju. Ova dijeta je bogata polifenolima, koji mogu pomoći u promicanju rasta probiotičkih crijevnih bakterija i poboljšati probavu.

Provjerite prednosti mediteranske prehrane.


3) Dijeta Klinike Mayo

Klinika Mayo objavila je ovu dijetu s ciljem da ljudima pruži zdravu i održivu opciju.

Prva dvotjedna faza dijete ima za cilj pokrenuti mršavljenje uvođenjem pet zdravih navika i ukidanjem pet nezdravih. Druga faza naglašava trajnu promjenu stila života koje je potrebno slijediti kako bi se postigao stabilan gubitak težine. Dijeta uključuje cjelovite žitarice i svježe proizvode.

Youtube naslovnica

Isprobajte ovih 6 zdravih prehrambenih navika za brže mršavljenje.


4) Prehrana mesoždera

Kao što naziv sugerira, dijeta za mesojede preporučuje konzumaciju životinjskih proizvoda. To je visoko ograničena dijeta koja se sastoji od crvenog mesa, cijelih jaja, piletine i malih količina mliječnih proizvoda s niskim sadržajem laktoze.

Međutim, sigurna je za muškarce starije od 45 godina i može se smatrati jednom od najboljih dijeta. Dr. Robert Kells, dr. med., koji ima više od 45 godina, poznati je zagovornik ove dijete na društvenim mrežama.

Dijeta mesojeda je jednostavna. Sve dok jedete samo životinjske proizvode, vi ste mesožder. Iako vjerojatno možete poboljšati svoje zdravlje radeći bilo što što slijedi ova pravila, mislim da je neka hrana zdravija za jesti od druge. https://t.co/wQLLPXY3hI

Dr. Keltz također tvrdi da ova dijeta može pomoći kod mršavljenja, poboljšati osjetljivost na inzulin i smanjiti upalu.

Dijeta mesoždera malo se razlikuje od keto i paleo dijete jer ograničava sve ugljikohidrate, uključujući voće i povrće. Ovo je jedna od najboljih dijeta za muškarce s dijabetesom tipa 2, jer dijeta ne povećava inzulin.

Možete saznati više o prehrani mesoždera.


5) Keto dijeta 2.0

Keto 2.0 dijeta je modificirana verzija originalne ketogene dijete. U ovoj ažuriranoj verziji, distribucija kalorija makronutrijenata je promijenjena kako bi dijeta bila moguća za gotovo svakoga. Dijeta uključuje više povrća i biljnih masti.

Keto 2.0 dijeta preporučuje unos 50% kalorija iz masti, 30% iz proteina i 20% iz ugljikohidrata. S obzirom na sastav prehrane, otprilike je slična mediteranskoj prehrani. Ova dijeta se može smatrati jednom od najboljih dijeta za muškarce koji ne mogu slijediti uobičajenu keto dijetu.

Youtube naslovnica

Pogledajte naš potpuni vodič za Keto 2.0 dijetu.


minimum

Gore navedene dijete su među najboljima za muškarce starije od 45 godina. Mnoge druge dijete kao što su Paleo dijeta, Mediteranska dijeta i Atkinsova dijeta također se mogu pridržavati za zdraviji način života. Ne zaboravite se posavjetovati sa zdravstvenim radnikom prije nego krenete na novi plan prehrane.

Brze veze

Više od Sportskeeda


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *