February 4, 2023


Latke od krumpira su palačinke koje se obično prave kombinacijom ribanog krumpira, ribanog luka, jaja i neke vrste brašna. Ove slane palačinke potječu iz aškenaske židovske kuhinje i glavni su obrok za Hanuku. Latex se tradicionalno poslužuje s kiselim vrhnjem, umakom od jabuka ili dimljenim lososom. Može poslužiti kao predjelo, prilog ili glavno jelo.

Iako se latke obično peku u ulju, u idejama u nastavku smanjili smo masnoću kako biste mogli uživati ​​u lakšoj, niskokaloričnoj, hranjivijoj latke. Ovi recepti koriste matzo brašno, vrstu brašna od matzoa, beskvasnog kruha u kojem se može uživati ​​i za vrijeme Pashe. Alternativno, možete koristiti višenamjensko brašno ili brašno od badema, ili možete potpuno izostaviti brašno za bezglutenski, ali apsolutno ukusni latke.

Ovo je jedna od sjajnih stvari kod latkea (osim što su izvrsnog okusa, naravno) – potpuno su prilagodljivi vašim prehrambenim potrebama. Na primjer, dok se bijeli krumpir najčešće koristi kao osnova za latkes, drugo povrće poput slatkog krumpira, mrkve, pa čak i tikvica čini jednako ukusne i hranjive opcije!

Želite li svom asortimanu latke dodati pizzu? Isprobajte ove ukusne i hranjive prstenove od lateksa za Hanuku ili bilo koju drugu posebnu prigodu!



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *