May 24, 2023


Indijska ulična hrana sastoji se od mješavine začina, sastojaka i okusa koji joj daju posebnu privlačnost. Kad zagrizete u tanjur chaat, tikki, gul gaba i druga jela, jamčimo da ćete dobiti niz okusa koji variraju od slatkog i ljutog do ljutog. Dok se neke namirnice mogu brzo topiti u ustima, druge mogu biti hrskave. Bez obzira na teksturu, nedvojbeno će biti ukusno. Ali najbolji dio? Svaki grad u Indiji ima nešto posebno za ponuditi. Koliko je nacija raznolika, tako je i hrana. Na primjer, Mumbai je poznat po vada pavu, Delhi po samosama, a Kolkata po kati rolicama. Ako ste netko tko voli eksperimentirati s različitim kuhinjama, onda bi vam isprobavanje lokalne kuhinje trebalo biti na vrhu radara. Zapravo, nijedan obilazak nije potpun bez uživanja u autentičnim uličnim jelima koja grad nudi. Bilo da se peče na roštilju na otvorenom plamenu, prži ili hladi, kutovi i pukotine uz cestu okruženi su rojevima ljudi koji jedu hranu od koje se usne cmoče.

S obzirom na to, ovdje je popis najpopularnije ulične hrane u Indiji. Ova ulična hrana mamit će vaše nepce kao nijedna druga hrana na svijetu. Bacite pogled u nastavku.

Evo 15 ukusnih uličnih jela iz cijele Indije koja će vam produžiti vrijeme za čaj:

1. Delhi

 • razgovor: Svima nam je poznat slatki, ljuti i hrskavi okus skromne ulične hrane. Međutim, okusi chaata dostupni u Delhiju su bez premca u cijelom svijetu. Od chaat papdija, aloo chaata i daulat ki chaata do dahi bhalle i bhalla papdija – generacijama su ti izdanci bili sastavni dio kulture ulične hrane u Delhiju. Kliknite ovdje za Chat Daily recepte.
datlkc78

Kredit za sliku: iStock

 • Ram Lado: Ram laddoo je klasična ulična hrana koja se nalazi samo u Delhiju, ali nije nalik nijednoj spavaćoj sobi koju ste ikada imali. Ovaj ulični zalogaj sastoji se od chana dal i moong dal pakoda s nasjeckanom rotkvicom i zelenim začinjenim ajvarom. Sigurno ćete se početi znojiti nakon što pojedete ove vruće ramekine. Kliknite ovdje za recept za Ram laddoo.
enl0soeg

Izvor slike: Cook With Parul

 • Samosa: Svaki ljubitelj čaja obožavat će ovu popularnu grickalicu! Klasične samose vrlo su popularne među Indijcima diljem svijeta, no posebno su popularne u Delhiju. Gotovo svaki Walla Chai u Delhiju ima samose sa strane, što samose čini najpopularnijom uličnom hranom u gradu. Kliknite ovdje za recept za samose.

2. Mumbai

 • Bombay sendvič: Od čega se pravi Bombay sendvič? Napravljen je od vrlo osnovnih kuhinjskih sastojaka. Slojevi krastavca, luka i rajčice raspoređeni su po mekom bijelom kruhu, koji je također preliven šarenim preljevom od začinskog bilja. Zatim se sendvič tostira dok ne porumeni, otkrivajući središte topljenog sira. Kliknite ovdje za Bombay sendvič recept.
rtb8mbbo

Kredit za sliku: iStock

 • Bel Bury: Još jedna popularna grickalica u Mumbaiju je bhel puri. Ovaj međuobrok sastoji se od lisnate riže, luka, začina, umaka i hrskavih komadića mathrija. To je pristupačna grickalica koja se također lako prenosi. Cijeli recept za bhel puri pronađite ovdje.
hqgtn7

Kredit za sliku: iStock

 • vada pav: Jedan od omiljenih uličnih zalogaja u Mumbaiju je vada pav. Stanovnici Mumbaika vole ova mekana peciva s maslacem punjena hrskavim okusom Aloo Bonde i popraćena ljutim chutneyjem od češnjaka, mente i kikirikija. Kliknite ovdje za recept za vada pav.
razgolititi se

Kredit za sliku: iStock

3. Kolkata

 • Galmore: Od čega je napravljen Galmore? Jhalmuri je uobičajena hrana u Kalkuti koja se sastoji od začina i lisnate riže. Ova pahuljasta riža pomiješana je s čilijem, lukom, krastavcem i rajčicom. Jhalmuri također uključuje posebnu mješavinu začina, koja uključuje chaat masalu i ulje gorušice. Kliknite ovdje za recept za Jalamouri.
Galmore

Izvor slike: NDTV Beeps

 • Butčka: To je začinjena, ljuta ulična hrana koja gasi žeđ u kojoj će svi uživati. Puchka, dalja rođakinja gul vajas, priprema se s mješavinom kuhanog krumpira i pire krumpira kao nadjeva. Umak je vrlo ugodan (čitaj: ljut), a voda pikantna.

4. Chennai

 • sandale: Razne mahunarke, uključujući crni grašak, zeleni grašak, grah, slanutak i druge mogu se koristiti za izradu sladoleda. Ovaj zalogaj začinjen je auradom i chana dalom koji mu daju okus! Kliknite ovdje za recept za sandalovinu.
sunčani sat

Kredit za sliku: iStock

 • Piletina 65: Ukusno prženo jelo poznato kao “Chicken 65” dolazi iz Tamil Nadua. Jednostavan recept za tople i ukusne zalogaje. Ovo jelo je hrskavo i mesnato, što ga čini savršenim za posebne prilike. Ovdje pronađite recept za Chicken 65.
piletina 65
 • Marokanski sendvič: Ova grickalica zamjenjuje narezani kruh s murcosom za stvaranje sendviča u Bombay stilu u tanjuru veličine zalogaja! Nije li to zbunjujuće? Ovo jelo morate odmah probati! Kliknite ovdje za recept za marokanski sendvič.

5. Ahmedabad

 • Bhungara Patata: Gudžaratsko ulično jelo poznato kao ‘Bhungara Batata’ je legendarno. Žuti šuplji krumpiri poznati su kao Bhungara u Gujaratu, a ovi hrskavi prženi zalogaji umaču se u primamljivo jelo od krumpira. Za recept za Bhanjara Patatu kliknite ovdje.
 • Seif Usal: Sev je uobičajeni sastojak u gujaratskoj kuhinji, a ovaj recept govori o hrskavoj teksturi ovog namkeena sa zadovoljavajućim curryjem! Kliknite ovdje za Sev usal.
 • Fafida: Vavda, popularna grickalica u Gujaratu napravljena od gram brašna, kurkume i sjemenki karomola, popularna je grickalica u Gujaratiju. Peče se u dubokom ulju i poslužuje s ukusnim umakom.

Pa što čekaš? Probajte ove delicije i recite nam kako su vam se svidjele u komentarima ispod.

Istaknuti video dana

Pileći saguala recept | Kako napraviti saguala piletinuSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *