February 9, 2023


Wolfgang Puck pravi je stručnjak za roštiljanje. U jednom od svojih videa na TikToku, otkrio je da odrezak peče samo na sobnoj temperaturi — nikad smrznuti odrezak. Nakon što je odrezak na sobnoj temperaturi, Puck preporučuje obilno začiniti obje strane odreska i dodati malo ulja s obje strane. Zatim stavlja odrezak na peć na drva i roštilj za optimalan okus i okus.

Puckova averzija prema pečenju smrznutih odrezaka može biti opravdana. Kada pečete smrznuti odrezak na roštilju, dobit ćete ukusno hrskav izvana, ali ekstremna temperaturna razlika će uzrokovati da unutrašnjost odreska postane čvrsta i zategnuta. Na 140 stupnjeva Fahrenheita, ThermoBlog primjećuje da će odrezak formirati sivu traku oko vanjske strane odrezaka umjesto jednobojne ružičaste boje u cijelosti. Ako morate peći smrznuti odrezak, ThermoBlog preporuča korištenje debljeg komada mesa uz neizravnu toplinu.

Osim toga, iza kuhanja na ugljenu i drvima u usporedbi sa štednjakom stoji nešto znanosti. Prema Texas Oven Company, hrana pečena na drva (kao što je odrezak) ima drugačiji okus i miris od hrane kuhane na štednjaku ili u pećnici. To je zato što kada drvo gori, ono razgrađuje celulozu i oslobađa dva kemijska spoja—guaiacol i syringol—dovodeći naše nosne receptore i okusne pupoljke do nečeg ukusnog. Plinski i električni uređaji ne mogu dati isti rezultat jer uopće nema celuloze koja bi se razgradila.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *